Strand Birkózó Világbajnokság Budaörs szeptember 24. - Kazincbarcikai Városi Sportegyesület

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Strand Birkózó Világbajnokság Budaörs szeptember 24.

Birkózó > Versenyek > 2012.II. félév

StRand Birkózó Világbajnokság
Budaörs 2012.09.24


2012.-ben Magyarország rendezhette meg a felnőtt STRANDBIRKÓZÓ Világbajnokságot a Veterán Szabadfogású és Kötöttfogású férfi Világbajnoksággal karöltve.

A rendezvényre eddig a legtöbb számú ország és versenyző nevezése futott be.

Résztvevő országok: 14 ország (Azerbajdzsán, Görögország, Irán, Mongólia, Hollandia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Svédország, Törökország, Ukrajna, USA, Sierra Leone és Magyarország) 4 súlycsoportban 65 fővel képviseltette magát.

A Világbajnokságon az előzetes válogatókon elért eredményei alapján a junior korú Lagzi Kovács Bendegúz is képviselhette magát és hazánkat a 70 kg-os súlycsoportban.

Versenyzőnkről tudni kell, hogy a versenysúlya 66 kg, így a VB-n 67 kg-al mérlegelt a 70 kg-ba, ahová 4-5 kg-os fogyasztás után érkeztek a versenyzők.

A selejtezők során egy botlást követően magabiztosan (technikai fölénnyel) verte Mongol (Sodnomdarjaa Baasanchulun), majd Norvég (Larsen Trond Arild)  ellenfelét. Ezután a körmérkőzések miatt a Görög (Taskondis Apostolos) ellenfele ellen a döntő volt a cél, ahol nagyon szűk vereséget okozó 1 pont miatt csak az 5. helyen zárt (megjegyzés: a későbbi Világbajnok Görög versenyző mindenkit technikai fölénnyel vert, kivéve a Kazincbarcikai ellenfelét).

Lagzi Kovács Bendegúz első felnőtt világversenyén tisztességesen helytállt és az általa kitűzött pontszerző hely elérése megtörtént.
      
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz